ÉLELMISZERINNOVÁCIÓS AJÁNLATAINK

ÉLELMISZERBIZTONSÁGI KUTATÁSOK

Az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások versenyképességének megőrzéséhez és fokozásához elengedhetetlen feltétel a fogyasztóknak kínált élelmiszerek garantált biztonsága. Hogy ez sajnos nem minden esetben valósul meg, bizonyítják az újra és újra kirobbanó élelmiszerbotrányok, élelmiszerekre visszavezethető megbetegedések. Az élelmiszerbiztonsági rendszerek kiépítése és bevezetése, azon belül a kritikus pontok kijelölése és felügyelete azonban általában empirikus úton történik, nem objektív módon, az adott feldolgozó vonalon elvégzett mikrobiológiai és kémiai vizsgálatok eredményein alapulva. Így az esetlegesen helytelenül kijelölt CCP-kre irányuló figyelem mellett elsikkadhatnak a tényleges CCP-k felügyelete, ami akár végzetes következményekkel is járhat.


A Minőség és Menedzsment Kht. ezért rendkívül fontosnak tartja az alábbiakat:

Mindezek következtében a projektben résztvevő élelmiszerágazatok és feldolgozó vállalatok garantáltan biztonságos élelmiszert fognak kibocsátani.